Lucas Piazon: topper in Arnhem, met dank aan Van Ginkel

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de zeventiende speelronde was dat Lucas Piazon.

Lucas Piazon: topper in Arnhem, met dank aan Van Ginkel

Zondagmiddag nam Marco van Ginkel afscheid van Vitesse. In de rust van het duel met NAC Breda (3-2 zege) werd hij bedankt voor alles wat hij voor Arnhem had betekend. Hij werd geroemd vanwege zijn goede spel, zijn goals en tomeloze inzet. Helaas vergat algemeen directeur Joost de Wit hem ook te bedanken voor zijn overtuigingsdrang deze zomer.

Op een commerciële reis door Azië met werkgever Chelsea, kwam Van Ginkel in aanraking met Lucas Piazon (19). Een negentienjarige dribbelaar die door de Londense clubleiding was gevraagd of hij een tijdelijk vertrek naar Arnhem zag zitten. De Braziliaan twijfelde en vroeg advies aan zijn Nederlandse vriend. Vanzelfsprekend was Van Ginkel lovend over zijn oude club, een paar weken later zat Piazon verwachtingsvol in het vliegtuig naar Nederland.

Zondag zag Van Ginkel hoogstpersoonlijk dat het goed zat. Net als de voorgaande weken nam Piazon het vernieuwde Vitesse bij de hand. De Braziliaanse stilist schoot eerst een strafschop onberispelijk in de kruising, soleerde vervolgens in zijn eentje naar een 2-1 voorsprong en legde ook nog een hoekschop op het hoofd van Kelvin Leerdam die zo 3-1 maakte. Op de dag dat Arnhem afscheid nam van de een publiekslieveling stond de volgende op.

Zijn cijfers zijn indrukwekkend. De Braziliaan bracht zondag zijn doelpuntentotaal op tien en is bovendien bij meer dan vijftig procent van alle Vitesse-goals betrokken. Gevraagd naar zijn eigen succes blijft Piazon, net als Van Ginkel een jaar eerder, uiterst bescheiden. 'Na vier, vijf maanden kan ik wel zeggen dat ik deze zomer de juiste keuze heb gemaakt. Of dit mijn allerbeste seizoen is? Zeker, maar dit is ook pas mijn tweede seizoen als prof. Het kan nog veel beter.'

Vooralsnog is het genoeg voor de koppositie in de Eredivisie. Met dank aan Chelsea én Marco van Ginkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen