Bruma: 'Verkeerde beslissingen arbiter en eigen fouten'

Jeffrey Bruma was de gebeten hond na afloop van de topper tegen Feyenoord (3-1 verlies). De PSV-verdediger, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers, veroorzaakte een strafschop en mocht een half uur voor tijd inrukken. En dat terwijl PSV zo goed van start ging.

'We begonnen sterk, komen met 1-0 voor en hadden de overhand. Niets aan de hand dus. Maar door omstandigheden trok Feyenoord het duel naar zich toe', aldus Bruma tegenover Fox Sports. 'Met name de 1-1 had voorkomen moeten worden. Wij hebben vlak voor rust een vrije trap en Feyenoord maakt de gelijkmaker uit de daaropvolgende counter. Dat mag niet.'

Danny Makkelie toont Jeffrey Bruma de rode kaart.

De centrumverdediger was kritisch over het optreden van zijn ploeg, maar liet zich ook uit over de scheidsrechter van dienst. Danny Makkelie kende vanwege opzichtig vasthouden van Santiago Arias (tegen Boëtius) en Bruma (tegen Pellè) in een tijdbestek van vier minuten twee strafschoppen toe. De overtreding van Bruma op Pellè betekende tevens zijn tweede gele kaart.

'Vrij hard, maar zijn beslissing', aldus Bruma over Makkelie. 'De eerste kaart was een blok, meer niet. Dan is geel onacceptabel. En bij de tweede gele kaart hebben Pellè en ik contact, we houden elkaar vast. Hij gaat de lucht in met een omhaal en valt dan sowieso. Hij valt dan op mij en de scheidsrechter geeft opnieuw geel.'

'Als je voor alles geel geeft in een topper, dan haal je het plezier weg uit de wedstrijd. Ik zie dit als spelbederf', briest de mandekker. 'Ik kook wel van binnen. Maar goed, door verkeerde beslissingen van de scheidsrechter en eigen fouten hebben wij niet gewonnen vandaag.'

November
Wie wel lachend de camera's te woord stond was matchwinner Graziano Pellè. De Italiaan miste weliswaar een strafschop, maar toonde des te meer zijn waarde voor Feyenoord door twee van de drie treffers voor zijn rekening te nemen. 'Ik ben blij dat ik gescoord heb', aldus Pellè.

'November was een zware maand, maar ik heb dat nu afgesloten', aldus Pellè, die afgelopen maand drie wedstrijden moest toekijken vanwege een schorsing. Over zijn gemiste strafschop was de lange spits duidelijk. 'Veel te nonchalant. Gelukkig scoorde ik daarna alsnog mijn tweede doelpunt.'

Opstootje
Overigens was Bruma in de rust van het duel betrokken bij een opstootje met Joris Mathijsen. De verdediger van PSV wilde de mandekker van Feyenoord te lijf gaan in de catacomben, maar werd tegenhouden door zijn ploeggenoten. Daarmee werd een vergelijkbaar incident als vorig jaar tussen Jeremain Lens en Mathijsen in de kiem gesmoord. Alle betrokkenen stelden na afloop dat het dit keer allemaal wel meeviel. Oordeel zelf door onderstaande video te bekijken.