VI Opinie: Huntelaar verdient een kans mét Van Persie

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over Oranje.

VI Opinie: Huntelaar verdient een kans mét Van Persie

Bondscoach Guus Hiddink liet het Nederlands elftal tijdens zijn rentree tegen Italië in het vertrouwde 4-3-3-systeem spelen, maar greep na de 2-0 nederlaag in Bari al snel terug naar de 5-3-2-formatie van zijn voorganger Louis van Gaal. Ook die keuze bleek achteraf niet de juiste. Oranje verloor met 2-1 van Tsjechië.

Het elftal van Hiddink was duidelijk zoekende, maar ook de bondscoach zelf is nog bezig met het samenstellen van de juiste formatie. Waar Nederland bekendstaat om aanvallend voetbal met drie spitsen, vierde Hiddink zijn grootste succes als keuzeheer van Oranje met twee aanvallers.

Tijdens het WK in 1998 vormden Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert de voorhoede en eindigde de droom in de halve finale tegen Brazilië (uitgeschakeld na strafschoppen). Een aanval met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar behoort tot de mogelijkheden, maar vrijdag tijdens het EK-kwalificatieduel met Kazachstan in Amsterdam kiest Hiddink opnieuw voor een 4-3-3-formatie.

Huntelaar begint in De Arena op de bank. 'Het is goed om Klaas-Jan achter de hand te hebben. Dat is luxe', liet Hiddink donderdag tijdens de persconferentie weten. Maar moet de Achterhoeker niet eens een systeem proberen waarin Huntelaar, Van Persie, Arjen Robben én Wesley Sneijder samenspelen?

Laat jouw licht schijnen over de keuzes van Hiddink. Zijn jullie het eens met de bondscoach of juist niet? Login je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.