Verwarring bij Napoli over aankondiging komst Benítez

Napoli geeft Rafael Benítez de kans zich te revancheren voor zijn eerste teleurstellende verblijf in de Serie A. De Spaanse trainer gaat voor twee jaar tekenen in Napels, zo verklapte voorzitter Aurelio De Laurentiis.

Verwarring bij Napoli over aankondiging komst Benítez

Benítez (foto) wordt bij Napoli de opvolger van Walter Mazzarri, die na vier jaar bij Partenopei zijn heil elders gaat zoeken. Voorzitter De Laurentiis liep op zijn verjaardag vooruit op een officiële bevestiging.

'Ik heb mezelf een cadeau gegeven, ik heb Benítez vastgelegd', zei De Laurentiis. 'Over een paar dagen wordt het formeel afgerond. Hij moet nog enkele zaken afhandelen met Chelsea.'

Maar later trok de voorzitter zijn woorden in. 'Ik kan pas een naam geven als ik toestemming heb van de club waar hij nog tot 30 juni onder contract staat. Het kan Manuel Pellegrini, Benítez, Laurent Blanc, Jupp Heynckes of iemand anders zijn. Helaas kan ik niets zeggen vanwege de UEFA-reglementen.'

Maar het heeft er alle schijn van dat Benítez komende zomer aan zijn tweede Italiaanse klus begint. In de zomer van 2010 trad hij in dienst van Internazionale als opvolger van José Mourinho. Het werd allerminst een succes, want in december kreeg hij al weer zijn ontslag.

Bijna twee jaar later keerde hij pas weer terug op de bank als coach. Als vervanger van de ontslagen Roberto di Matteo leidde Benítez Chelsea onder andere naar de winst van de Europa League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen