Mazzarri vertrekt na vier succesvolle seizoenen bij Napoli

Walter Mazzarri vertrekt na vier seizoenen bij Napoli. De 51-jarige oefenmeester had een aflopend contract in Napels en vindt dat het tijd is voor verandering.

Mazzarri vertrekt na vier succesvolle seizoenen bij Napoli

'Ik heb de beslissing al enige tijd geleden genomen. Vorige zomer heb ik dit ook al overwogen. Dat is ook de reden waarom ik destijds een contractverlenging afwees', vertelde Mazzarri na de 2-1 nederlaag bij AS Roma.

Napoli plaatste zich ondanks dat verlies wel voor de Champions League, maar Mazzarri is bang dat de chemie met de spelersgroep na een samenwerking van vier jaar langzaam zal wegvloeien.

'De jongens kennen me nu al lang en, zoals Fabio Capello ooit zei, in Italië is het moeilijk om langer dan vier of vijf jaar bij één club te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat niet iedereen meer hetzelfde vuur zou voelen als ik langer was gebleven.'

'Op dit moment is de enige juiste keuze nu van omgeving te veranderen of even vrij te zijn. Als er aanbiedingen komen zal ik die overwegen als ik me gemotiveerd voel, anders blijf ik gewoon thuis', aldus Mazzarri.

Onder Mazzarri groeide Napoli weer uit tot een stabiele (sub)topper in de Serie A. Na de zesde plaats in zijn eerste seizoen, eindigde de landskampioen van 1987 en 1990 in 2010/11 als derde en won het team vorig seizoen de Coppa Italia na een vijfde plaats in de competitie.

Wie Mazzarri opvolgt in het Stadio San Paolo is nog niet bekend. Voormalig Chelsea-manager Roberto Di Matteo en Rafael Benítez, die na dit seizoen vertrekt bij The Blues, worden genoemd, terwijl ook Athletic de Bilbao-trainer Marcelo Bielsa in beeld zou zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen