Getergde Benítez keert Chelsea na dit seizoen de rug toe

Rafael Benítez is bezig aan zijn laatste maanden bij Chelsea. De Spaanse manager hekelt daarbij de leiding én de fans van de Londense club.

Getergde Benítez keert Chelsea na dit seizoen de rug toe

Na de 2-0 overwinning op Middlesbrough in de strijd om de FA Cup bevestigde Benítez zijn afscheid van Chelsea, waar hij in november aantrad als opvolger van Roberto di Matteo. De Spanjaard zal niet met goede herinneringen terugkijken op zijn verblijf op Stamford Bridge.

Mede door zijn verleden bij Liverpool en de rivaliteit met zijn vermaarde voorganger José Mourinho kon Benítez nimmer rekenen op groot enthousiasme. Volgens de Spanjaard mag de clubleiding zich dat ook aanrekenen. 'Chelsea heeft me de titel interim-manager gegeven, wat een enorme fout is. Ik ben de manager.'

De 52-jarige Benítez was ook ongelukkig met een deel van de aanhang, die hem eerder aanviel dan steunde. 'De fans hebben ook niet geholpen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken; ik vertrek aan het einde van het seizoen.'

Benítez ligt schijnbaar ook niet goed bij zijn spelers. Na de 2-0 nederlaag bij Manchester City zou het tot een verhitte discussie zijn gekomen tussen de manager en zijn selectie. De Spanjaard sprak voor het duel met Middlesbrough echter over een 'fantastische' relatie met zijn spelersgroep.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen