Benítez keert bij Chelsea terug in de Premier League

Rafael Benítez maakt zijn rentree als manager op de Engelse velden. De Spanjaard werd woensdagavond aangesteld als interim-trainer van Chelsea, na het ontslag van Roberto Di Matteo bij The Blues.

Benítez keert bij Chelsea terug in de Premier League

Tussen 2004 en 2010 was Benítez ook al actief in de Premier League. Na het winnen van de UEFA Cup met Valencia in het seizoen 2003/04 (waar hij ook twee keer landskampioen mee werd), verliet hij de Spaanse grootmacht om in Liverpool aan de slag te gaan.

Benítez trok de succesvolle lijn in Liverpool door. Naast het winnen van een zinderende Champions League-finale tegen AC Milan (foto met Steven Gerrard), waar de Italianen in de rust met 3-0 voor stonden maar verloren na strafschoppen (nadat The Reds in de reguliere speeltijd terugkwamen tot 3-3), won hij met Liverpool de Europese Super Cup, de FA Cup én de Community Shield. In 2010 verliet de Spanjaard Liverpool, om aan de slag te gaan bij Internazionale. In Milaan hield hij het slechts een half jaar vol. Hoewel hij de Italiaanse Supercup en het WK voor clubs won, gaf voorzitter Massimo Moratti op 23 december aan niet verder te gaan met Benítez.

Zijn naam viel vaak de afgelopen jaren. Zo werd Benítez met onder meer FC Anzhi, Tottenham Hotspur en Sampdoria in verband gebracht.

Toch verscheen de voormalig trainer van Real Madrid B, Real Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool en Internazionale twee jaar lang niet op het trainingsveld. Nu krijgt hij de kans om bij Chelsea zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's