Vervolg horrorseizoen Galatasaray: Denizli lijkt op te stappen

Reacties

Galatasaray blijft beroerd presteren in Turkije. Door de 2-0 nederlaag bij Gaziantepspor staat de ploeg van de geschorste Wesley Sneijder niet alleen vijfde, maar neemt de druk op trainer Mustafa Denizli (foto) opnieuw flink toe. De coach lijkt zijn conclusies getrokken te hebben.

Vervolg horrorseizoen Galatasaray: Denizli lijkt op te stappen

Op bezoek bij de nummer negen ging Galatasaray, dat ook zonder Lukas Podolski aantrad, onderuit door goals van Emre Nefiz (vijfde minuut) en Daniel Larsson (tien minuten na rust). In tegenstelling tot Sneijder was Ryan Donk wel van de partij. Hij verving halverwege het eerste bedrijf de geblesseerd uitgevallen Aurélien Chedjou.

Door de nederlaag is de stand veelzeggend. Het roemruchte Galatasaray is vijfde en moet Basaksehir en Konyaspor met respectievelijk twee en drie punten meer boven zich dulden. Het gat met de twee ploegen die gaan uitmaken wie er kampioen wordt is helemaal groot. Besiktas is koploper met 51 punten uit 21 duels, terwijl Fenerbahçe met een duel meer een punt minder heeft. Galatasaray heeft slechts 37 punten uit 23 optredens vergaard en zal maandag toezien hoe de kraker tussen Fener en Besiktas zal worden afgewerkt.

Door de slechte resultaten, Galatasaray won al acht uitduels op rij niet, is de druk op Denizli flink toegenomen. De ervaren coach nam het in november zelf ook al over van Hamza Hamzaoglu. Galatasaray won van de laatste vijf competitieduels maar één keer en werd donderdag door Lazio ook al uit de Europa League gekegeld. De ploeg van Sneijder en Donk zit nog wel in het bekertoernooi.

Denizli heeft al aangekondigd maandag te gaan praten met het bestuur. Volgens Turkse media gaat hij zijn ontslag indienen, iets waar het bestuur van de topclub niet onwelwillend tegenover zou staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.