Galatasaray wint krankzinnig schouwspel met vier keer rood

Galatasaray heeft zondagavond met pijn en moeite drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Trabzonspor: 2-1. De zege was vooral te danken aan het aanhoudende wangedrag van de spelers van de bezoekende ploeg.

Trabzonspor eindigde het duel namelijk met zeven man na vier (!) rode kaarten. In de 59ste minuut was Özer Hurmaci de eerste die van het veld werd gestuurd (twee keer geel). Aykut Demir (ex-NAC) mocht na zeventig minuten ook gaan douchen na zijn tweede gele kaart.

In de 87ste minuut werd het helemaal bizar. Luis Pedro Cavanda veroorzaakte een penalty en kreeg daarvoor de rode kaart. Zijn ploeggenoot Salih Dursun was het vervolgens zo beu, dat hij de rode prent uit de handen van de scheidsrechter pakte en de arbiter de rode kaart toonde, waarop ook Dursun van het veld gestuurd werd.

Tot overmaat van ramp voor Trabzonspor benutte Selçuk Inan de toegekende penalty ook nog eens en dat betekende de 2-1 voor Galatasaray, dat na een strafschop van Erkan Zengin al in de 26ste minuut op achterstand was gekomen. In de 64ste minuut maakte Lukas Podolski met zijn tiende doelpunt van het seizoen gelijk. Bij Galatasaray kwam Wesley Sneijder na rust het veld in en had Ryan Donk een basisplaats.

Na de rake strafschop van Inan besloten de spelers van Trabzonspor te staken. Zij weigerden nog af te trappen en bleven als standbeelden op het veld staan, waarop de scheidsrechter besloot maar een einde te maken aan de wedstrijd. Galatasaray staat nu weer derde in Turkije, maar de achterstand op nummer twee Besiktas bedraagt elf punten. Koploper Fenerbahçe heeft zelfs dertien punten meer.