Vervanger Sneijder helpt Galatasaray aan zege

Galatasaray heeft een nipte zege geboekt bij Karabükspor. Invaller Umut Bulut was de gevierde man bij de bezoekers: 1-2.

Galatasaray kon de overwinning goed gebruiken, want van de voorgaande vier wedstrijden eindigden er drie in een grote nederlaag. Borussia Dortmund was met 4-0 en 4-1 te sterk, terwijl ook bij Istanbul BB met 4-0 verloren werd. Bovendien was er onrust rond Wesley Sneijder, die verwikkeld was in strubbelingen met de clubleiding.

Tegen Karabükspor was Sneijder basisspeler, maar de spelmaker werd in de 67ste minuut naar de kant gehaald. Vier minuten later maakte zijn vervanger Umut Bulut het winnende doelpunt, door bij de tweede paal de bal langs doelman Boy Waterman te tikken. Galatasaray was al in de derde minuut op voorsprong gekomen dankzij Aurélien Chedjou, maar Emre Güngor had na een uur gelijkgemaakt.

Door de overwinning gaat Galatasaray nu aan kop in de Turkse Süper Lig. Fenerbahçe kan zaterdagavond weer op gelijke hoogte komen door thuis te winnen van Rizespor (aftrap 19.30 uur).