Kuijt en Sneijder samen aan kop in Turkije

Dirk Kuijt is met Fenerbahçe naast het Galatasaray van Wesley Sneijder aan kop van de Turkse ranglijst gekomen. De Katwijker steeg naar die gedeelde eerste plek door een zege in de topper bij Besiktas: 0-2.

Met Kuijt in de basis kwam Fener  na drie minuten al op voorsprong. De Nigeriaan Emmanuel Emenike zette de uitploeg op voorsprong.

Vlak voor rust werd de zoektocht van Besiktas naar de gelijkmaker bemoeilijkt door een rode kaart voor Olcay Sahan. De middenvelder kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart. Met tien man kreeg Besiktas, waar Zaandammer Oguzhan Özyakup in de basis stond, het in de tweede helft niet meer voor elkaar Fener van een zege af te houden. In de slotfase besliste Moussa Sow de topper door oog in oog met doelman Tolga Zengin het laatste restje twijfel weg te nemen.

Door de winst heeft Fenerbahçe, net als Galatasaray, na acht duels zestien punten. Kuijt & co beschikken wel over een iets beter doelsaldo. Besiktas is derde met veertien punten en liet zodoende na alleen aan kop te komen.