Vertrek AC Milan uit San Siro weer stap dichterbij

Reacties

AC Milan heeft groen licht gekregen om de reeds aangekondigde stadionplannen uit te voeren. De club spreekt van een historische dag omdat de Fondazione Fiera Milano, de instelling die belast is met onder meer plannen voor de economische ontwikkeling in de stad Milaan, akkoord ging met het project.

Vertrek AC Milan uit San Siro weer stap dichterbij

Al veel langer was bekend dat AC Milan vanaf het seizoen 2018/19 in een nieuw stadion wilde spelen met een capaciteit van 48.000 toeschouwers. De locatie, de wijk Portello, was ook al uitgekozen. Het was alleen wachten op het ja-woord van de Fondazione Fiera Milano. Dat kwam vanavond.

Daarom spreekt directielid Barbara Berlusconi, dochter van eigenaar Silvio Berlusconi, op de clubwebsite van een historische dag. 'Dit is de eerste stap van onze lange weg naar een nieuw stadion', aldus de dochter van de roemruchte Berlusconi. Zij doelt daarmee op de formele stappen, onder meer het akkoord van de Milanese gemeenteraad, die nog gezet moeten worden.

Barbara Berlusconi vertelt dat met ingang van het seizoen 2018/19 zo'n vijftig tot tachtig miljoen euro extra verdiend kan worden door AC Milan, dat nu het stadion nog deelt met stadgenoot Internazionale. Het Stadio Giuseppe Meazza wordt daarom door de Rossoneri  liever San Siro genoemd.

Silvio Berlusconi verkocht onlangs nog een flink deel van zijn aandelenpakket aan de Thaise zakenman Bee Taechaubol, die 470 miljoen euro op tafel legde voor 48 procent van de aandelen.

De in februari gepresenteerde plannen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.