Berlusconi verkoopt pakket aandelen Milan voor 470 miljoen

Reacties

AC Milan komt voor bijna de helft in Thaise handen. De miljardair Bee Taechaubol neemt voor 470 miljoen euro 48 procent van de aandelen van de Milanese club over, meldt moederbedrijf Fininvest.

Berlusconi verkoopt pakket aandelen Milan voor 470 miljoen

Het houdt in dat de gevallen Italiaanse topclub de beschikking krijgt over nieuw kapitaal, maar ook dat Silvio Berlusconi de baas blijft. Hij heeft namelijk nog steeds een meerderheidsaandeel in de club die hij eind jaren tachtig kocht. Overigens is het niet uitgesloten dat deze transactie een opmaat is naar een volledige overname door Taechaubol, die gelieerd is aan investeringsmaatschappij Doyen.

Berlusconi en Taechaubol bereikten het akkoord vrijdagavond, enkele weken na hun eerste onderhandelingen. Beide partijen spraken in eerste instantie over een volledige overname, maar Berlusconi besloot uiteindelijk dat hij de club slechts voor een deel wilde verkopen.

De overname is waarschijnlijk de eerste stap in een periode van grote veranderingen bij Milan. De club staat op het punt trainer Filippo Inzaghi te ontslaan en te vervangen door Sinisa Mihajlovic, die de vrije hand krijgt om de selectie naar zijn wens in te richten. Daarbij kan het Thaise kapitaal een voorname rol gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.