Hevige onrust rond dramatische nederlaag Milan

Met Marco van Ginkel en Nigel de Jong in de basis is AC Milan voor eigen publiek gepijnigd door Genoa: 1-3. Daardoor is de positie van trainer Filippo Inzaghi weer wankeler geworden.

Inzaghi haalde zaterdag keihard uit naar zijn selectie na een 2-1 nederlaag tegen Udinese. Hij verweet hen een gebrek aan inzet en toewijding. Het blijkt niet te hebben geholpen.

Andrea Bertolacci opende acht minuten voor rust de score namens Genoa. Tino Costa maakte er vier minuten na de pauze 0-2 van.

Door een goal van Philippe Mexes in de 66ste minuut leek Milan nog terug te komen in de wedstrijd, maar na de rode kaart van Jerémy Ménez zes minuten later waren de kansen van de Rossoneri verkeken. Via een goal van Iago Falqué (strafschop) strooide Genoa zelfs nog zout in de wonde van de diep gevallen grootmacht, die tiende blijft met zes punten achterstand op plek zes.

Het duel werd getekend door hevige protesten (foto boven) van Milan-supporters, die de sportieve teloorgang van hun club helemaal zat zijn. Het is niet alleen sportief maar ook bestuurlijk onrustig bij Milan, want Silvio Berlusconi onderhandelt deze week met de Thai Bee Taechaubol over een overname.

'Dit is voetbal', reageerde Inzaghi na de wedstrijd. 'Je hebt slechte avonden en dat is altijd het risico van een trainer. Ik ben teleurgesteld, maar vergeleken met de nederlaag bij Udinese zag ik een team dat alles gaf. We speelden echter tegen Genoa, dat beter in vorm is en verdiend won.'

Meteen na de wedstrijd gingen geruchten dat hij zou worden opgevolgd door Cristian Brocchi, die nu nog actief is bij de jeugd van de Rossoneri. Maar Inzaghi weigert de handdoek zelf in de ring te gooien. 'Ik zal nooit opgeven. De club zal deze wedstrijd evalueren en ik accepteer iedere beslissing. Morgen zullen we meer weten.'