Thaise zakenman biedt een miljard voor AC Milan

Reacties

Na bijna dertig jaar komt er binnenkort wellicht een einde aan het tijdperk van Silvio Berlusconi bij AC Milan. Een Thaise zakenman heeft een bod van één miljard euro uitgebracht op de Rossoneri.

Thaise zakenman biedt een miljard voor AC Milan

Italiaanse media speculeren al een tijdje over de Thaise belangstelling voor Milan, maar de interesse van Bee Taechaubol heeft nu geresulteerd in een daadwerkelijk bod. 'Ik heb een bod van een miljard euro gedaan voor een meerderheidsdbelang in Milan', laat hij optekenen in de Bangkok Post. La Gazzetta dello Sport meldt dat Taechaubol de deal nog deze maand wil sluiten.

Het zou bijzonder zijn als Milan in Aziatische handen komt, want rivaal Internazionale is sinds vorig jaar eigendom van de Indonesiër Erick Thohir. Silvio Berlusconi (op de foto met zijn dochter Barbara) is al sinds 1986 eigenaar van Milan.

Berlusconi's bedrijf Fininvest ontkende vorige week stellig in onderhandeling te zijn met Taechaubol, maar Berlusconi zou weldegelijk bereid zijn te praten over een verkoop van Milan. De voormalige president van Italië is niet meer in staat Milan financieel te laten concurreren met de Europese top, waardoor de club zich op de transfermarkt moet richten op spelers uit een laag echelon. Bovendien stapelen de schulden van de club zich steeds verder op. Met de presentatie van de plannen voor een nieuw stadion, zette Milan onlangs al een eerste stap naar een rooskleuriger toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.