Lucratieve deal AC Milan brengt afscheid San Siro nabij

Reacties

AC Milan is tot overeenstemming gekomen met sponsor Emirates over een zeer lucratieve contractverlenging tot medio 2020. De luchtvaartmaatschappij gaat naar verluidt zo'n negentig tot honderd miljoen betalen in de komende zes jaar.

Lucratieve deal AC Milan brengt afscheid San Siro nabij

Hoewel de Milanese club het bedrag niet wilde bevestigen, is wel zeker dat Emirates flink de kas van de Rossoneri  zal spekken.

De besteding van het geld is eveneens reden voor speculatie. Uiteraard wordt her en der al geroepen dat in spelers geïnvesteerd zal worden, maar voorzitter Barbara Berlusconi bevestigde dat het geld aangewend kan worden voor een nieuw stadion. Emirates is nu door een sponsordeal ook al de rechthebbende op de stadionnaam van Arsenal. AC Milan deelt het San Siro-stadion, ofwel Giuseppe Meazza-stadion, nu met stadgenoot Internazionale. En de thuishaven is bovendien eigendom van de lokale overheid.

'Voor een club als Milan zijn de eigendomsrechten van een stadion zeer belangrijk', aldus Berlusconi, die daarmee Juventus achterna wil. De Oude Dame hoeft immers de inkomsten die met het eigen stadion gegenereerd worden niet af te staan.

De dochter van eigenaar Silvio Berlusconi beseft dat er mogelijk emoties een rol zullen spelen bij het vervaardigen van een nieuw stadion. 'San Siro is prachtig, maar het voetbal evolueert steeds. Ons doel is ooit een eigen stadion te hebben. In Italië is dat nu eenmaal niet gemakkelijk. Daar is nog heel veel werk voor nodig.'

Toch worden achter de schermen al volop voorbereidingen getroffen. 'We bekijken diverse locaties. We willen dit project graag doorzetten en kunnen Emirates goed gebruiken in die plannen. Het zou mooi zijn als zij kunnen helpen bij ons nieuwe stadion.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.