'Vermaelen voor negentien miljoen euro naar Barcelona'

Reacties

Thomas Vermaelen (28) krijgt zijn gewilde transfer. Volgens de BBC gaat de Belgische verdediger voor negentien miljoen euro de overstap maken van Arsenal naar Barcelona.

'Vermaelen voor negentien miljoen euro naar Barcelona'

Vermaelen raakte het voorbije jaar zijn basisplaats kwijt in Londen. De linkspoot heeft nog een contract tot medio 2015 bij de formatie van manager Arsène Wenger, maar wilde zijn contract vanwege zijn geringe aantal speelminuten niet verlengen. De periode van Vermaelen bij Arsenal wordt sowieso, na een veelbelovend begin, gekenmerkt door blessureleed.

Ajax verkocht Vermaelen in 2009 na zes jaar trouwe dienst voor twaalf miljoen euro aan Arsenal. In het seizoen 2004/05 kwam de Belg op huurbasis uit voor RKC Waalwijk. Voor zijn komst naar Ajax was hij in eigen land in de jeugd actief bij Germinal Ekeren en Germinal Beerschot.

De transfer is nog niet definitief beklonken. Vermaelen zou bijvoorbeeld nog medisch gekeurd moeten worden, hetgeen gezien zijn recente seizoenen geen sinecure zal zijn.

Voor Barcelona is Vermaelen al de tweede verdediger die deze transferperiode werd binnengehaald. Jérémy Mathieu werd voor twintig miljoen euro overgenomen van Valencia.

Vermaelen stond ook hoog op het lijstje bij het Manchester United van manager Louis van Gaal. Hoewel Wenger donderdag nog erkende dat hij niet dwars kon gaan liggen, gaf de Fransman wel aan zijn Belgische verdediger liever niet aan een rivaal te verkopen. Met de aanstaande transfer naar Barcelona lijkt Wenger daarmee zijn zin te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.