Vermaelen na reeks blessures voor rentree bij Arsenal

Thomas Vermaelen lag er sinds de zomer uit met een rugblessure, maar kan er dit weekend weer bij zijn als Arsenal op bezoek gaat bij Sunderland. De Belg (27) traint weer volop mee bij zijn ploeg.

Vermaelen na reeks blessures voor rentree bij Arsenal

Arsenal-trainer Arsène Wenger laat weten dat Vermaelen 'erg dicht bij een rentree' is. 'Hij zou zaterdag bij de selectie kunnen zitten. Het is waarschijnlijker dat hij woensdag (Champions League-duel met Olympique Marseille, red.) pas speelt, maar het is goed mogelijk dat hij vrijdag met de ploeg mee naar Sunderland reist.'

De voormalig Ajax-verdediger, sinds het vertrek van Robin van Persie vorig seizoen aanvoerder van The Gunners, heeft in de afgelopen maanden te kampen gehad met verschillende kwetsuren. Zo liep hij in januari een enkelblessure op, kreeg hij in juni last van zijn dijbeen en kwam hij dit seizoen nog niet in actie vanwege zijn rugklachten.

Ook in de seizoenen daarvoor kampte Vermaelen met verschillende blessures, bijvoorbeeld aan zijn achillespees. Daarnaast verloor hij in de winterstop van vorig seizoen zijn basisplaats aan Per Mertesacker en Laurent Koscielny.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen