Vermaelen haakt definitief af, positief nieuws Hazard

Thomas Vermaelen heeft definitief afgehaakt voor de WK-kwalificatie-interland die de Belgen vrijdag afwerken tegen Servië. De Arsenal-verdediger ondervindt te veel hinder van zijn dijbeenblessure, zo bleek maandag tijdens de training.

Vermaelen haakt definitief af, positief nieuws Hazard

In Genk trainden De Rode Duivels ter voorbereiding op de belangrijke interland. In Groep A delen de Belgen de koppositie met Kroatië. Beide landen hebben zestien punten. Servië volgt met zeven punten.

Positief nieuws was er voor Eden Hazard. Ook hij was een twijfelgeval voor het duel van vrijdag, maar de aanvaller van Chelsea kon vijftig minuten meetrainen maandag.

Bondscoach Marc Wilmots liet al weten dat hij Daniel van Buyten of Nicolas Lombaerts zal aanwijzen als vervanger van Vermaelen. De trainer van de Belgen ging ook in op de ambitieuze doelstelling van aanvoerder Vincent Kompany, die onlangs aankondigde voor de EK-zege in 2016 te willen gaan met de huidige, talentvolle Belgische generatie.

'Vincent is heel ambitieus. Ambitie maakt niemand kapot. Maar ik ben meer een man van daden dan woorden. Het enige wat me interesseert is Servië en ik weet dat Servië zijn huid duur zal verkopen. De enige waarheid is op het veld', aldus Wilmots, die vrijdag met zijn ploeg in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel zal aantreden tegen de Serviërs.

De Serviërs missen dan de nog altijd geblesseerde Filip Djuricic die onlangs SC Heerenveen voor Benfica verruilde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen