Vermaelen doorstaat keuring en vertrekt naar Barcelona

Reacties

Thomas Vermaelen (28) maakt zijn droomtransfer naar Barcelona. De Belgische verdediger doorstond zaterdag de medische keuring. Arsenal ontvangt negentien miljoen euro voor de mandekker, die voor vijf jaar tekent.

Vermaelen doorstaat keuring en vertrekt naar Barcelona

Opvallend is dat Barcelona de keuring afwachtte alvorens de deal aan te kondigen. Normaal gesproken meldt de Catalaanse club een transfer al voor de medische check, maar in het geval van Vermaelen werd er voor zekerheid gekozen.

In de periode van vijf jaar waarin hij voor Arsenal speelde, liep Vermaelen namelijk maar liefst achttien verschillende blessures op. Onder meer aan zijn hamstrings, knie, rug en enkels.

Vermaelen raakte mede door zijn blessuregevoeligheid het voorbije seizoen zijn basisplaats kwijt in Londen. De linkspoot had nog een contract voor een jaar bij de formatie van manager Arsène Wenger, maar wilde die verbintenis vanwege zijn geringe aantal speelminuten niet verlengen.

Ajax verkocht Vermaelen in 2009 na zes jaar trouwe dienst voor twaalf miljoen euro aan Arsenal. In het seizoen 2004/05 kwam de Belg op huurbasis uit voor RKC Waalwijk. Voor zijn komst naar Ajax was hij in eigen land in de jeugd actief bij Germinal Ekeren en Germinal Beerschot.

Barcelona
Voor Barcelona is Vermaelen al de tweede verdediger die deze transferperiode werd binnengehaald. Jérémy Mathieu werd voor twintig miljoen euro overgenomen van Valencia. Centraal in de defensie kan trainer Luis Enrique daarnaast ook nog beschikken over Gerard Piqué, Marc Bartra en Javier Mascherano.

Ook Manchester United was geïnteresseerd in Vermaelen, maar Wenger wilde hem niet verkopen aan een concurrent. Manager Louis van Gaal liep daardoor zijn gewenste versterking mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.