Verbeek naar kwartfinale, dodelijk duo schakelt Verhaegh uit

Trainer Gertjan Verbeek heeft zich met VfL Bochum geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. Paul Verhaegh verloor met FC Augsburg van Borussia Dortmund. Dave Bulthuis kon met 1. FC Nürnberg niet stunten tegen het Hertha BSC van Roy Beerens.

1860 München – VfL Bochum 0-2
Verbeek gaf op bezoek bij 1860 München een vervolg aan de 4-0 zege van afgelopen vrijdag tegen SC Paderborn, de eerste overwinning sinds beginnen oktober. Tegen de nummer zeventien van de 2. Bundesliga waren twee doelpunten vlak voor rust genoeg voor een plek bij de laatste acht. Janik Haberer brak de ban in de 39ste minuut, vijf minuten later werkte Tim Hoogland een vrije trap van Marco Terrazzino over de lijn.

Hoewel Hoogland daarbij een hand leek te gebruiken, ging Bochum daardoor rusten met een 2-0 voorsprong. De ex-speler van Schalke 04 kreeg in de tweede helft nog kansen om de ploeg van Verbeek opnieuw naar een overtuigende zege te leiden, maar meer doelpunten bleven uit. Desondanks is de 2. Bundesliga-club samen met 1. FC Heidenheim (eveneens 2. Bundesliga) de vreemde eend in de bijt bij de laatste acht tussen zes Bundesliga-clubs.

FC Augsburg – Borussia Dortmund 0-2
Bayer Leverkusen, Werder Bremen en Bayern München plaatsten zich dinsdag al voor de kwartfinale. Een dag later was Dortmund een van de drie clubs die dat voorbeeld volgden. Verhaegh was met Augsburg op dreef getuige drie zeges op rij, maar was niet opgewassen tegen het dodelijke Dortmund-duo Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan, die in Augsburg respectievelijk hun 27ste en 15de doelpunt van het seizoen maakten.

1.FC Nürnberg – Hertha BSC 0-2
Ook Beerens mag met Hertha BSC nog hopen op bekersucces. Zonder de 27-jarige vleugelspits in de selectie won de nummer drie van de Bundesliga met 2-0 op bezoek bij 1. FC Nürnberg. Bulthuis kon centraal achterin niet voorkomen dat Vladimir Darida na 32 minuten de score opende en John Brooks een half uur later raak kopte. De Berlijnse bezoekers staan daardoor voor het eerst sinds 2011/12 weer bij de laatste acht in het Duitse bekertoernooi.