Bayern bekert verder dankzij wereldgoal Xabi Alonso

Bayern München heeft zich ten koste van SV Darmstadt 98 geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. Xabi Alonso was met een juweel van een doelpunt verantwoordelijk voor de eindstand: 1-0.

Bayern begon het bekerduel met Darmstadt met een zeer sterke ploeg, maar Der Rekordmeister kwam aanvankelijk nauwelijks tot kansen. Een 0-0 stand bij rust lag daarmee in het verschiet, maar Xabi Alonso (op de foto met Rafinha) bepaalde vijf minuten voor de pauze anders. Hij verschalkte doelman Christian Mathenia van Darmstadt met een fantastische volley in de kruising vanaf ruim twintig meter.

Vier minuten later had Robert Lewandowski de 2-0 op zijn schoen, maar hij mikte uit een lastige hoek tegen de paal. Na rust had Bayern weinig te duchten van Darmstadt, maar doordat de bezoekers met man en macht verdedigden, creëerde FC Hollywood weinig kansen. Bovendien was de eindpass lang niet altijd zuiver bij de ploeg van Pep Guardiola, waar Arjen Robben nog altijd ontbrak.

Philipp Lahm kopte in de slotfase rakelings over en een spectaculaire poging van Kingsley Coman verdween naast. Daardoor bleef het enigszins spannend in München, al kwam de overwinning voor de thuisclub geen moment in gevaar. Bayern plaatst zich daardoor in navolging van Werder Bremen en Bayer Leverkusen voor de kwartfinale van het bekertoernooi, iets wat ook FC Heidenheim deed door met 2-0 te winnen op bezoek bij Erzgebirge Aue.