Gladbach verslikt zich in Werder, Leverkusen bekert door

Borussia Mönchengladbach ligt uit het toernooi om de DFB-Pokal na een spectaculaire nederlaag tegen Werder Bremen. Bayer Leverkusen had weinig moeite met vierdedivisionist SpVgg Unterhaching.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 3-4
Een reeks van tien duels zonder competitienederlaag van Gladbach werd het voorbije weekend ruw tot een einde gebracht door Bayer Leverkusen (5-0) en dus aasden Die Fohlen op revanche. Lars Stindl bevredigde die behoefte door in de 32ste minuut de score te openen, maar wat volgde zal trainer André Schubert allerminst tevreden hebben gestemd.

Waar doelman Yann Sommer tegen Leverkusen vijf keer moest vissen, kreeg hij dinsdagavond na rust ook de ene na de andere domper te verwerken. Janek Sternberg en Jannik Vestergaard (foto) hielpen de bezoekers namelijk kort na rust aan een voorsprong. De thuisploeg, waar Roel Brouwers de hele wedstrijd op de bank zat, toonde veerkracht en kwam via Branimir Hrgota op gelijke hoogte, maar lang kon Gladbach niet van de terugkeer genieten.

Het waren namelijk aanvallers Claudio Pizarro en Anthony Ujah die een kwartier voor tijd het heft in handen namen en toesloegen. De twee goals betekenden de genadeklap voor Gladbach, dat nog wel mocht juichen na een goal van Hrgota in de extra tijd. Het bleef bij de aansluitingstreffer, waardoor Bremen zich kwartfinalist in het toernooi om de DFB-Pokal mag noemen.

SpVgg Unterhaching - Bayer Leverkusen 1-3
Een bezoek aan Unterhaching, dat uitkomt in Regionalliga Bayern (het vierde niveau), mocht op papier geen probleem zijn voor Leverkusen, maar toch had de uitploeg een wake-up call nodig. Een goal van Maximilian Bauer liet de bezoekers wakker schrikken, waarna de kwaliteitsverschillen duidelijk werden.

Javier Hernández scoort in de Bundesliga aan de lopende band (tien goals) en ook in de bekerwedstrijd stilde hij zijn doelpuntenhonger in ieder geval voor even. Na de gelijkmaker van de Mexicaan hielpen Stefan Kiessling en Karim Bellarabi hun elftal aan een comfortabele voorsprong. De drie goals bleken voldoende voor een plaats bij de laatste acht in het Duitse bekertoernooi.