Huntelaar wijt uitschakeling aan 'ineenstorting'

Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar vindt dat zijn ploeg woensdagavond in de tweede ronde van de DFB-Pokal tegen Borussia Mönchengladbach (2-0 nederlaag) een sterke eerste helft speelde, maar in de tweede helft te ver terugzakte om een goed resultaat te boeken.

'We gingen agressief van start en zetten de tegenstander goed onder druk', blikt Huntelaar, die voor het eerst sinds zijn heupblessure weer in de basis stond, op de clubsite van Schalke terug. 'Het was van onze kant zeker geen slechte wedstijd. In de eerste helft speelden we sterk. Maar na rust zakken we vervolgens volledig in.'

In de eerste helft waren Die Königsblauen een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Zo trof Huntelaar zelf bijvoorbeeld de paal. Maar het waren Die Fohlen die kort voor rust aan de leiding kwamen. 'We waren niet effectief genoeg', concludeert de Nederlander.

'We kregen ontelbaar veel kansen om de score te openen', vervolgt hij zijn verhaal. 'Als je zoveel kansen krijgt, moet er minstens één ingaan. Dat laten we na en zij scoren vervolgens wel uit hun eerste mogelijkheid. Heel zuur. Het is een bekerwedstrijd en je weet dat je er meteen uitligt als je verliest.'

Het was voor Schalke alweer de tweede nederlaag in vier dagen tijd tegen Gladbach. Afgelopen zondag werd er van die ploeg in de competitie namelijk met 3-1 verloren. 'Maar er vallen ook positieve lessen uit te trekken. Komend weekend tegen FC Ingolstadt 04 moeten we ons in de Bundesliga herstellen', besluit de Nederlander zijn verhaal.