Schalke 04 volgende slachtoffer opgeleefd Gladbach

Borussia Mönchengladbach is bezig met een opmars in de Bundesliga. Schalke 04 was zondag het vijfde slachtoffer op rij (3-1).

Sinds de wisseling van de wacht  - André Schubert nam het over van de vertrokken Lucien Favre- gaat het Borussia Mönchengladbach voor de wind. Tegen Schalke 04 hadden Die Fohlen na een half uur een eerste stap gezet op weg naar het volgende succes.

Lars Stindl zag zijn strafschop aanvankelijk worden gestopt door doelman Ralf Fährmann, maar in de rebound kopte hij alsnog raak. Op slag van rust kwam Schalke nog wel langszij door een eigen goal van Andreas Christensen.

In de tweede helft kreeg de verdiende overwinning gestalte dankzij Raffael. De spits tekende in de zeventigste minuut voor de 2-1 om een klein kwartier later aan de basis te staan voor de genadeklap van Julian Korb.

Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar in de 73ste minuut zijn entree maakte, eindigde het duel met tien man. Johannes Geis moest een smerige tackle op André Hahn bekopen met een rode kaart.

Door het resultaat is Borussia Mönchengladbach geklommen naar de zevende plaats, met nog vier punten achterstand op nummer drie Schalke 04.