Huntelaar moet vijftigste Europese goal nog even uitstellen

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar moet door zijn heupblessure nog even wachten op het moment dat hij kan toetreden tot het selecte rijtje spelers die minstens vijftig doelpunten maakten in Europees clubverband. De spits van Schalke 04 kan donderdagavond niet in actie komen in het Europa League-duel met Sparta Praag.

Huntelaar moet vijftigste Europese goal nog even uitstellen

'Dinsdag heeft Huntelaar alweer een looptraining gedaan', liet André Breitenreiter, trainer van Schalke, woensdag weten tijdens een persconferentie van zijn club in aanloop naar het duel van donderdag. 'Hij zal nog niet kunnen spelen tegen Sparta Praag. We hopen hem komend weekend (uit tegen Borussia Mönchengladbach, red.) weer in te kunnen zetten.'

Tijdens het duel in de Tsjechische hoofdstad had Huntelaar zijn vijftigste Europese clubdoelpunt kunnen maken. Door zijn treffer tijdens de vorige speeldag van de Europa League, toen er met 4-0 werd gewonnen van Asteras Tripolis, kwam de Oranje-international op 49.

Tot nu toe gingen er dertien voetballers over de magische grens van vijftig doelpunten in Europees clubverband. Cristiano Ronaldo maakte de meeste goals. De Portugees was liefst 85 keer trefzeker in Europese clubcompetities. Huntelaar kan de tweede Nederlander worden in de lijst. Ruud van Nistelrooy is namelijk ook vertegenwoordigd, met 62 goals.

Huntelaar had voor zijn 49 doelpunten 74 wedstrijden nodig, verdeeld over vier verschillende clubs (Schalke 04, AC Milan, Ajax en SC Heerenveen). De meeste goals maakte hij voor de Duitsers, namelijk dertig in 39 duels. Voor Ajax scoorde hij in negentien wedstrijden veertien keer en namens de Friezen was de spits vijf keer trefzeker in dertien duels. Voor Milan kwam de international van Nederland drie keer in actie, maar kwam hij niet tot scoren.

Naast een plaats in de Club van Vijftig jaagt Huntelaar ook op de topscorerstitel van de Europa League.

Spelers met meer dan vijftig treffers in Europees verband
Cristiano Ronaldo* 85
Lionel Messi* 80
Raúl 77
Filippo Inzaghi 70
Andriy Shevchenko 67
Gerd Müller 62
Ruud van Nistelrooy 62
Thierry Henry 59
Henrik Larsson 59
Eusébio 56
Alessandro Del Piero 54
Alfredo Di Stéfano 50
Didier Drogba 50
* Nog actief in Europa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.