Schalke ook met Huntelaar niet opgewassen tegen Gladbach

Drie dagen na de 3-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach heeft Schalke 04 zich ook op eigen veld in de tweede ronde van het DFB-Pokal laten aftroeven door Die Fohlen (0-2). De rentree van Klaas-Jan Huntelaar in de basis veranderde daar niets aan.

Huntelaar deed zondag in de Bundesliga nog een kwartier mee als invaller, maar de van een heupblessure herstelde spits startte woensdagavond voor het eerst sinds 4 oktober weer in de basis. De 32-jarige Oranje-international had na ongeveer een half uur twee keer de kans om Schalke aan de leiding te brengen. Bij de eerste mogelijkheid rondde hij echter te haastig af, een minuut later kopte hij op de paal.

Nadat het zevende seizoendoelpunt van Huntelaar was uitgebleven, was het drie minuten voor rust bij de eerste de beste kans voor Gladbach wel raak. Lars Stindl pikte de bal op na uitverdedigen van Joel Matip en bleef oog in oog met Schalke-sluitpost Michael Gspurning ijskoud. Acht minuten na rust was Stindl ook belangrijk toen Gspurning hem vloerde. Thorgan Hazard benutte de penalty.

Huntelaar en consorten kregen de bal ook in de resterende veertig minuten niet langs Gladbach-goalie Yann Sommer, waardoor Die Königsblauen voor de vijfde keer in zes duels van de club van de in Gelsenkirchen niet meespelende Roel Brouwers verloren. Net zo opmerkelijk is dat Gladbach sinds het vertrek van Lucien Favre al zijn zes duels in Duitse competities onder zijn opvolger André Schubert won.