Verbeek geeft Bochum met bekersucces ook financiële impuls

Reacties

Gertjan Verbeek kan woensdagavond een dubbelslag slaan met VfL Bochum. Bij winst op 1860 München in de strijd om de DFB-Pokal krijgt zijn club ook financieel een enorme impuls.

Verbeek geeft Bochum met bekersucces ook financiële impuls

Hoewel Verbeek de laatste weken een mindere serie kende met Bochum, door zeven keer op rij niet te winnen in de Tweede Bundesliga, kan hij desondanks terugblikken op een uiterst succesvol jaar. 'We zijn fris in het hoofd en het lijf', zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel in de Allianz Arena. 'We kenden een goede generale', doelt hij op de 4-0 zege tegen SC Paderborn, waarmee hij de matige serie van Bochum vrijdag doorbrak.

Verbeek trad een jaar geleden in dienst van Bochum en behaalde in 35 officiële duels een gemiddelde van bijna anderhalf punt per wedstrijd. Bij zijn aanstelling zei hij zo snel mogelijk naar de Bundesliga te willen. Na een elfde plaats tijdens de winterstop vorig jaar staat de club onder zijn leiding nu zesde, drie punten achter op een plek die aan het eind van de rit recht geeft op play-offs om promotie.

Het lucratieve bekersucces was echter niet ingecalculeerd in de begroting. Als Bochum afrekent met 1860 München, een ploeg die tegen degradatie vecht in de Tweede Bundesliga, dan bereikt de club al de kwartfinales in de strijd om de DFB-Pokal. 'Met wat ik in de voorbereiding op het duel heb gezien, ben ik nog niet tevreden', blijft Verbeek kritisch. 'Maar ik ga er vanuit dat we woensdagavond ons plan kunnen uitvoeren om succes te behalen in München.'

Bochum sluit zondag (13.30 uur) de heenronde in de Tweede Bundesliga af met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter MSV Duisburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.