Bliksemstart geeft Bochum en Verbeek weer lucht

Na zeven wedstrijden zonder zege heeft trainer Gertjan Verbeek weer het zoet van een overwinning geproefd. Een sterk eerste halfuur bood zijn VfL Bochum uitkomst (4-0).

VfL Bochum kwam uitermate sterk uit de startblokken tegen SC Paderborn. Na 31 minuten had de thuisploeg de wedstrijd al beslist door goals van Peniel Mlada (2x) en Tim Hoogland.

De score had nog verder kunnen oplopen dan de 4-0 eindstand, die pas in de laatste seconde werd bepaald door Felix Bastians. Zo liet Bochum in de slotfase een strafschop onbenut. De penalty, die werd gemist door Simon Terodde, was toegekend na een overtreding van Süleyman Koç op de doorgebroken Thomas Eisfeld. Het leverde de middenvelder van Paderborn ook een rode kaart op.

Door de zege meldt Bochum zich weer in de subtop van de Tweede Bundesliga. De ploeg van Verbeek was door een reeks van zeven duels zonder overwinning achterop geraakt in de strijd om promotie.

Dankzij de overwinning keert de rust ook weer wat terug bij Bochum, waar afgelopen week flinke ophef was ontstaan na de verbanning van Andreas Luthe. Die doelman werd tot in 2016 geschorst na kritiek op Verbeek via sociale media.