Bochum steunt Verbeek na incident met keeper

Reacties

VfL Bochum schaart zich achter trainer Gertjan Verbeek in het relletje rond Andreas Luthe. De keeper heeft door de club nu vier weken vrijaf gekregen om zijn zonden te overdenken.

Bochum steunt Verbeek na incident met keeper

Het draait na een flitsende start even niet lekker met Bochum, dat de laatste zeven wedstrijden niet won. Voor het duel met 1. FC Heidenheim besloot Verbeek zijn doelman te wisselen, waarna die hierop reageerde via zijn Facebook-pagina. Luthe (28) speelt zijn hele profbestaan al voor Bochum en motiveerde zijn boze bericht daags voor de partij met de goede beoordelingen van zijn spel uit het tijdschrift Kicker.

'We leven niet meer in de DDR of in Rusland. Hier is vrijheid van pers', laat Verbeek via hetzelfde medium weten. 'Je kunt je echter wel afvragen of het moment goed gekozen was, zo vlak voor een wedstrijd. Dat is zijn verantwoordelijkheid en daar zullen we het de komende weken nog met hem over hebben.'

VfL Bochum steunt zijn trainer en meldt dat Luthe zich op 4 januari weer mag melden bij de A-selectie. 'Het zou ook weer niet goed geweest zijn als hij niet teleurgesteld over zijn wisselbeurt was', aldus Verbeek, die dit kalenderjaar nog twee competitiewedstrijden en een bekerduel met 1860 München op het programma heeft staan met de huidige nummer acht van de Tweede Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.