Verbeek pareert kritiek: 'Waarom waren we Aufstiegsfavorit?'

Reacties

VfL Bochum begon het seizoen in Tweede Bundesliga voortvarend met vijf overwinningen op rij, maar vrijdagavond was de ploeg van Gertjan Verbeek voor de vijfde keer op rij niet de betere van zijn tegenstander. De 53-jarige trainer kijkt er niet van op.

Verbeek pareert kritiek: 'Waarom waren we Aufstiegsfavorit?'

Bochum staat na het 1-1 gelijkspel tegen Union Berlin nog altijd vijfde, maar dreigt de aansluiting op de bovenste drie plaatsen – die aan het einde van het seizoen toegang geven tot al dan niet directe promotie naar de Bundesliga – te verliezen.

De drie koplopers SC Freiburg, FC Sankt Pauli en RB Leipzig kunnen het gat later dit weekend vergroten tot zes punten. De nummers één en twee promoveren direct, de nummer drie speelt play-offwedstrijden.

Verbeek vind het onterecht dat de mindere periode van Bochum zijn ploeg op kritiek komt te staan. 'Natuurlijk hebben we opnieuw niet gewonnen, maar we hebben naar onze mogelijkheden toch een goede wedstrijd gespeeld', zei de ex-trainer van AZ, Feyenoord, SC Heerenveen en Heracles Almelo bij Sky. 'Waarom waren we na die sterke start opeens Aufstiegsfavorit (promotiekandidaat, red.)? Vorig seizoen waren we elfde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.