Succes Verbeek op drama-avond Castaignos en Van Duinen

Eintracht Frankfurt heeft zich met Luc Castaignos als bankzitter geblameerd in de tweede ronde van de strijd om de Duitse beker. Ook Mike van Duinen beleefde een duistere avond. Gertjan Verbeek was gelukkiger.

VfL Bochum – 1. FC Kaiserslautern 1-0
Na twee competitienederlagen op rij liet VfL Bochum zich wel van een positieve kant zien in de strijd om de Duitse beker. Trainer Gertjan Verbeek zag zijn ploeg genoeg hebben aan een eigen doelpunt van Chris Löwe om 1. FC Kaiserslautern uit te schakelen. De enige treffer viel na ruim een uur. In een poging verlengingen uit het vuur te slepen trok ook keeper Marius Müller ten strijde. Maar diens aanwezigheid in het strafschopgebed van Bochum bood geen soelaas voor de gasten.

Erzgebirge Aue – Eintracht Frankfurt 1-0
Luc Castaignos moest net als zaterdag tegen Hannover 96 bij Eintracht Frankfurt genoegen nemen met de status van bankzitter. De Nederlandse spits kreeg ook niet de kans om zich te laten zien, terwijl de stand wel riep om een extra aanvaller. Maar trainer Armin Veh deed geen beroep op Castaignos in een poging een blamage te voorkomen. Want derdeklasser Erzgebirge Aue was een kwartier voor het einde op 1-0 gekomen door Max Wegner en hield in de resterende minuten stand tegen de nummer twaalf van de Bundesliga.

FC Nürnberg – Fortuna Düsseldorf 5-1
Ook voor Mike van Duinen eindigde het Duitse bekertoernooi in de tweede ronde. Met Fortuna Düsseldorf was het zicht op een vervolg al na de eerste helft verdwenen. 1. FC Nürnberg, dat ook in de 2. Bundesliga uitkomt, leidde na 45 minuten met 4-0. De Nederlandse spits bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer en zag hoe zijn ploeg in de tweede helft de schade beperkte tot een 5-1 nederlaag. Fortuna Düsseldorf kan zich gaan richten op de competitie, waarin het als nummer zestien strijdt tegen de degradatiezorgen.