Veltman erkent misser: 'Dit was moeilijker dan scoren'

Reacties

Hoewel Ajax donderdag met 1-0 verloor bij Dnjepr Dnjepropetrovsk is er volgens Joël Veltman nog niets aan de hand. De centrumverdediger kreeg zelf nog de grootste kans om de uitgangspositie voor de return nog gunstiger te maken.

Veltman erkent misser: 'Dit was moeilijker dan scoren'

De treffer van Roman Zozulya na een half uur bleek de enige van de wedstrijd, waardoor Ajax volgende week moet winnen om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Als Veltman op slag van rust vanaf twee meter echter had raak geschoten, was de missie voor de Amsterdammers een stuk makkelijker geweest.

'Het was moeilijker om 'm over te schieten dan om te scoren', gaf Veltman na afloop tegenover RTL toe. 'Ik stond net iets te ver voor de bal.' De uitslag van het duel in Kiev biedt volgens hem evenwel nog voldoende perspectief. 'Natuurlijk wil je het liefst die 1-1 maken, of met 2-1 winnen. Maar ook met 1-0 is er niks aan de hand, we moeten thuis nu gewoon twee keer scoren', luidde zijn logische commentaar.

Ook gaf Veltman toe dat de Oekraïeners Ajax enigszins hadden verrast. 'Ze zetten vol druk op onze achterhoede, terwijl we hadden verwacht dat ze in zouden zakken en op de counter zouden gaan spelen.' Aan de andere kant zat het verdedigend goed in elkaar bij Dnjepr, vond hij. 'Ze stonden goed, een beetje à la Excelsior', verwees hij naar de moeizame 1-0 winst van afgelopen zondag. 'Het was moeilijk daar doorheen te komen, we speelden af en toe ook slordig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.