VI Live: lees de belangrijkste Europa League-momenten terug

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: lees de belangrijkste Europa League-momenten terug

Hierbij is de VI Live voor vanavond afgesloten.

23.10 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Romelo Lukaku bezorgt Everton met een rake penalty de zege op Dinamo Kiev (2-1). De Belg is met zeven treffers nu de meest trefzekere speler die nog in de Europa League actief is. Gonzalo Higuaín volgt met zes.

De eindstanden:
Napoli – Dinamo Moskou 3-1
Everton – Dinamo Kiev 2-1
Fiorentina – AS Roma 1-1
Villarreal – Sevilla 1-3

22.22 uur: BÜTTNER BINNEN DE LIJNEN
Alexander Büttner mag het laatste halfuur meedoen bij Dinamo Moskou; hij vervangt Kevin Kurányi.

22.15 uur: DRIE KEER HIGUAÍN
Na rood voor Roman Zobnin (twee keer geel) heeft Napoli een mannetje meer op het veld tegen Dinamo Moskou. En dat biedt Gonzalo Higuaín de ruimte zijn derde van de avond te maken. El Pipita heeft er nu zes in liggen in de Europa League dit seizoen. Alleen Alan van het inmiddels uitgeschakelde Red Bull Salzburg staat met een totaal van acht treffers nog boven hem.

21.52 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Kevin Kurányi en Vitolo hebben met hun snelle goals het goede voorbeeld gegeven voor de andere ploegen. Er wordt goed gescoord, vooral de partij Napoli - Dinamo Moskou speelt zich af in een hoog tempo. Gonzalo Higuaín maakte beide treffers voor de Italianen.

De ruststanden:
Napoli – Dinamo Moskou 2-1
Everton – Dinamo Kiev 1-1
Fiorentina – AS Roma 1-0
Villarreal – Sevilla 0-2

21.40 uur: RECORD VITOLO
De treffer van Vitolo is geklokt op dertien seconden en 21 honderdsten, een nieuw record in de Europa League!

21.30 uur: TERUGBLIK AJAX
Ajax verloor eerder op de avond het eerste achtstefinaleduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk. VI-verslaggever Freek Jansen blikt terug op de wedstrijd in Kiev. Beluister hier de analyse.

21.07 uur: TWEE SNELLE GOALS
Kevin Kurányi zet Dinamo Moskou al na een minuut op voorsprong tegen Napoli (0-1), Vitolo heeft zelfs nog geen vijftien tellen nodig voor de 0-1 bij Villarreal - Sevilla.

21.05 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
Ook de wedstrijden van 21.05 uur zijn onderweg. Met de nodige landgenoten en oude bekenden. Jonathan De Guzman en Dries Mertens starten bij Napoli tegen het Dinamo Moskou van basisspeler Balázs Dzsudzsák en wissels Douglas en Alexander Büttner. Jeremain Lens ontbreekt bij Dinamo Kiev. De Oranje-international viel afgelopen zondag geblesseerd uit tijdens het duel met Olimpik Donetsk (1-0 overwinning Dinamo Kiev).

Napoli – Dinamo Moskou
Everton – Dinamo Kiev
Fiorentina – AS Roma
Villarreal – Sevilla

20.53 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE 
Een goede uitgangspositie voor de Nederlanders Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Ruud Vormer (Club Brugge). Zowel de aanvaller als de middenvelder is de achtste finale begonnen met een overwinning.

VfL Wolfsburg – Internazionale 3-1
Club Brugge – Besiktas 0-0

20.51 uur: EINDSTAND DNJEPR DNJEPROPETROVSK – AJAX 1-0
Ajax staat voor een lastige klus om alsnog door te stoten naar de kwartfinale in de Europa League. Op het slecht bespeelbare veld in Kiev ging de ploeg van trainer Frank de Boer ten onder. Volgende week donderdag wacht de return in Amsterdam.

20.45 uur: DNJEPR MIST DRIETAL IN RETURN
Dnjepr moet het volgende week in Amsterdam stellen zonder rechtsback Artem Fedetskiy, doelpuntenmaker Roman Zozulya en aanvoerder Ruslan Rotan: zij stonden op scherp en kregen donderdag geel.

20.33 uur: AJAX BRENGT ZIVKOVIC
Ajax zet aan en is dicht bij de gelijkmaker via Anwar El Ghazi. Ondertussen brengt trainer Frank de Boer jongeling Richairo Zivkovic voor de slotfase als vervanger van Milik.

20.27 uur: DOST NAAR DE KANT
Bas Dost kwam niet echt in het spel voor van VfL Wolfsburg en wordt na ruim een uur naar de kant gehaald door coach Dieter Hecking. De Duitsers leiden vooralsnog met 2-1 tegen Internazionale.

20.19 uur: AJAX KOMT GOED WEG
Een grote kans voor Dnjepr uit een vrije trap. Zozulya knikt van dichtbij naar de tweede paal, maar Jasper Cillessen brengt redding!

20.15 uur: DE BOER BRENGT SINKGRAVEN EN KISHNA
Thulani Serero en Lasse Schöne gaan na een uur naar de kant. Zij worden vervangen door Daley Sinkgraven en Ricardo Kishna.

20.07 uur: EERSTE KANS OPNIEUW VOOR AJAX
Ook in de tweede helft is de eerste mogelijkheid voor Ajax. Lasse Schöne mag aanleggen vanuit kansrijke positie, maar zijn vrije trap verdwijnt in de muur.

20.01 uur: TWEEDE HELFT DNJEPR DNJEPROPETROVSK – AJAX
De bal rolt inmiddels weer in Kiev. Beluister hier de terugblik op de eerste 45 minuten van VI-verslaggever Freek Jansen.

19.50 uur: EINDSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG – TORINO 2-0
Zenit heeft een flinke stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. In Rusland was de ploeg van trainer André Villas-Boas te sterk voor het tiental van Torino.

19.48 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
VfL Wolfsburg – Internazionale 1-1
Club Brugge – Besiktas 0-0

19.47 uur: RUSTSTAND DNJEPR DNJEPROPETROVSK – AJAX 1-0
Ajax kreeg al snel een grote kans via Thulani Serero, maar staat halverwege met 1-0 achter in Kiev. Roman Zozulya haalde na een half uur de trekker over, waarbij verdediger Nicolai Boilesen niet helemaal vrijuit ging. In de slotfase van de eerste helft laat Veltman dé kans op de 1-1 liggen. Voor een leeg doel schiet de verdediger van Ajax over.

19.30 uur: GOAL DNJEPR
Ajax komt na een half uur op achterstand door een doelpunt van Roman Zozulya. Nicolai Boilesen is de flankspeler van Dnjepr kwijt, terwijl Jasper Cillessen vervolgens kansloos is op de inzet van Zozulya.

19.09 uur: AJAX KOMT GOED WEG
Seleznyov schiet rakelings naast. Joël Veltman speelt de bal slecht terug op doelman Jasper Cillessen, die de bal niet onder controle krijgt waardoor de thuisploeg dicht bij een goal was.

19.04 uur: KANS SERERO
De eerste kans van de wedstrijd is voor Thulani Serero. Davy Klaassen stuurt de kleine middenvelder de diepte in, maar de keeper van Dnejpr is net op tijd uit zijn doel.

19.00 uur: AFTRAP DNJEPR DNJEPROPETROVSK - AJAX
Het duel in Kiev is begonnen. De Amsterdammers beginnen met Arek Milik in de spits. Op de linkerflank krijgt Lasse Schöne de voorkeur boven Ricardo Kishna. Hieronder de elf namen van trainer Frank de Boer.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Milik en Schöne.

19.00 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
Behalve Ajax en Dnjepr zijn ook de twee andere wedstrijden om dit tijdstip van start gegaan. Bij VfL Wolfsburg een basisplaats voor doelpuntenmachine Bas Dost, terwijl Ruud Vormer start bij Club Brugge. Ook Oguzhan Ozyakup verschijnt aan de aftrap. De in Nederland geboren middenvelder start in de basis bij Besiktas.

VfL Wolfsburg – Internazionale
Club Brugge – Besiktas

18.55 uur: DE BOER LEGT UIT
Ajax-trainer Frank de Boer verklaarde voor de aftrap bij RTL zijn keuze voor Lasse Schöne, en dus de reservebeurt voor Ricardo Kishna. 'Het is een kwestie van gevoel. Lasse kan een meerwaarde zijn met zijn vrije trappen en zijn ervaring', aldus de trainer. In de spits start de weer fitte Arek Milik. 'Hij heeft de training goed doorstaan en maakte een goede indruk.'

18.47 uur: RUSTSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG – TORINO 1-0
Zenit leidt halverwege dankzij een doelpunt Axel Witsel. De Belg kan vlak voor de rust van dichtbij binnenschieten, nadat doelman Daniele Padelli het schot van Igor Smolnikov niet goed verwerkt. Torino moet het na de rust goed zien te maken met tien man, aangezien Marco Benassi na 28 minuten zijn tweede gele kaart incasseerde.

18.30 uur: AJAX OP WEG NAAR UNIEKE REEKS
Mocht Ajax de uitwedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk winnend afsluiten, dan zet het zijn beste Europese reeks van de 21ste eeuw neer. De ploeg van trainer Frank de Boer won de laatste drie duels van APOEL Nicosia (4-0) en Legia Warschau (1-0 en 0-3). In 1995/96 kende Ajax tegen Real Madrid (0-2), Ferencváros (4-0) en Borussia Dortmund (0-2 en 1-0) voor het laatst een betere serie in Europa.

18.17 uur: MIJLPAAL MILIK
Voor Arek Milik, die donderdag in de basis begint, lonkt een Europese mijlpaal. De Poolse spits kan de eerste Ajacied sinds 1997/98 worden die in vier opeenvolgende Europese wedstrijden tot scoren komt. Shota Arveladze deed dat destijds tegen Udinese, VfL Bochum (2x) en Spartak Moskou, Milik was dit seizoen al trefzeker tegen APOEL Nicosia en Legia Warschau (2x).

18.15 uur: PROGRAMMA
Over 45 minuten begint Ajax aan de achtste finale in de Europa League. De Amsterdammers nemen het in Kiev op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Hieronder het volledige programma van de wedstrijden die om 19.00 uur van start gaan.

Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax
VfL Wolfsburg - Internazionale
Club Brugge - Besiktas

18.00 uur: AFTRAP ZENIT SINT-PETERSBURG - TORINO
PSV-beul Zenit trapt af voor de achtste finale tegen Torino. In de vorige ronde bleek de Russische topclub effectiever dan het relatief onervaren PSV. Torino plaatste zich ten koste van Athletic de Bilbao voor de laatste zestien in de Europa League. Hieronder de opstellingen.

Zenit: Lodygin; Smolnikov, Neto, Garay, Criscito; Javi Garcia, Shatov; Hulk, Danny, Witsel; Rondon.
Torino: Padelli; Darmian, Maksimovic, Glik, Moretti, Molinaro; Benassi, Gazzi, El Kaddouri; Martínez, Quagliarella.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.