Vardy-bedankje, Vardy-chips, Lineker in ondergoed

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vardy-bedankje, Vardy-chips, Lineker in ondergoed

• Het is Jamie Vardy voor en Jamie Vardy na bij Leicester City. De Engelsman heeft er na maandagavond alweer vijftien inliggen in het huidige Premier League-seizoen, dat nog slechts zestien wedstrijden besloeg. Supporters die de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Chelsea (2-1 winst) bezochten, vonden een persoonlijk bedankje van hem op hun stoel.

• In de rust kon een zakje Vardy-salted chips worden genuttigd…

• Maar het was natuurlijk vooral genieten van zijn spel en zijn vijftiende goal, waarmee hij Leicester op voorsprong schoot. Voor Match of the Day-presentator Gary Lineker was de tiende winstpartij van de ploeg die vorig seizoen nog als veertiende eindigde reden voor een mooie belofte. 'YES! Als Leicester de Premier League wint, presenteer ik de eerste aflevering van Match of the Day van volgend seizoen in alleen mijn ondergoed.'

'Misschien oogt hij wat slungelig, maar hij is sterk, snel en kan goed koppen.'
• Voor Joël Veltman hoeft er in de komende transferwindow geen spits naar Ajax te komen, want: de Amsterdammers hebben Yaya Sanogo. En die ontwikkelt zich prima, meent de verdediger van de hoofdstedelingen, ook al scoorde hij in zes optredens (drie in de hoofdmacht, drie bij de beloften) nog niet één keer. (Het Parool)

Kameroen zoekt nog altijd naar een opvolger voor Volker Finke, waarvan eind oktober afscheid werd genomen. De nationale voetbalbond plaatste een vacature op internet en deelde die via het eigen Twitter-kanaal. Eén van de criteria: je moet uit Kameroen óf het buitenland komen…

'We kunnen ons zo terugtrekken uit de competitie als de voetbalbond besluit om Levski Sofia zo te bevoordelen.'
• Het is een fiks dreigement van Ludogorets-eigenaar Kiril Domuschiev. Die reageerde op de geluiden dat Levski Sofia, concurrent in de strijd om de Bulgaarse titel, hoogstwaarschijnlijk een reglementaire 3-0 zege gaat boeken op Litex Lovech. Die ploeg stapte afgelopen weekend het veld af bij een 1-0 voorsprong, na de tweede rode kaart van de wedstrijd, en die actie lijkt hen nu duur komen te staan.

• Barcelona is momenteel in Japan voor het WK voor clubteams en tijdens de eerste training zorgde Lionel Messi voor dit hoogtepuntje.

• En dat kon op goedkeuring rekenen van de lokale Japanse jeugd.

El País kwam al snel na de loting voor de achtste finales van de Champions League met een analyse van de tegenstander van Atlético Madrid: PSV dus. De Eindhovenaren beschikken volgens de Spaanse krant over enkele gevaarlijke spelers, waaronder Andrés Guardado, Gastón Pereiro en ene Labadia. Deze in Eindhoven en omstreken (nog) onbekende naam duikt in het artikel verder niet meer op, maar het lijkt erop dat wordt gedoeld op Jürgen Locadia.

'Soms heb je langer nodig dan alleen een paar seconden om weer tot bedaren te komen. Als jullie er een groot verhaal van willen maken, ga je gang. Normaal gesproken schud ik de hand van iedereen, maar dit keer deed ik dat niet omdat het geen nette wedstrijd was.'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp gaf zijn collega Tony Pullis geen hand na het late gelijkspel tegen West Bromwich Albion en die weigering was het onderwerp van gesprek na afloop in het Anfield Stadium. De Duitser wilde er weinig woorden aan vuil maken, maar sneerde nog wel naar de 'onsportievelingen' van West Brom, die onder meer Dejan Lovren uit de wedstrijd schopten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.