Van Wolfswinkel hoopt op langer verblijf in Saint-Étienne

Reacties

Als het aan Ricky van Wolfswinkel ligt, maakt Saint-Étienne zijn tijdelijke verblijf bij de Ligue 1-club permanent. De 25-jarige spits speelt op huurbasis in Frankrijk en heeft het uitstekend naar zijn zin. Eén ding lijkt wel zeker: terugkeren naar Norwich City is geen optie.

Van Wolfswinkel hoopt op langer verblijf in Saint-Étienne

'Ik denk er serieus over na om hier te blijven', zegt Van Wolfswinkel in gesprek met het dagblad Le Progrès. 'Dat zou ik graag willen', aldus de ex-speler van FC Utrecht en Vitesse, die tot nu toe goed was voor twee goals in vijftien duels en bij afwezigheid van zijn geblesseerde concurrent Mevlüt Erdinç een basisplaats veroverde.

Volgens de Franse krant wil Saint-Étienne echter wachten tot het einde van het seizoen voordat het besluit of het Van Wolfswinkel een aanbieding doet. 'Natuurlijk weet ik dat dingen snel kunnen veranderen', stelt hijzelf. 'Ik zal goed moeten spelen, belangrijk zijn voor het team. Maar ik zou niet weten waarom ik ergens anders heen wil. Nederland, Portugal, Engeland, Frankrijk – we zijn veel verhuisd en mijn gezin voelt zich goed hier. De mensen zijn hier heel vriendelijk.'

Nog geen anderhalf jaar geleden leek de toekomst van Van Wolfswinkel nog in Engeland te liggen. Nadat hij in twee seizoenen 45 keer had gescoord voor Sporting Lissabon, betaalde Norwich City nog een (club)recordbedrag van tien miljoen euro voor RvW. Getuige één treffer in 27 duels en degradatie naar het Championship was het huwelijk met The Canaries geen succes.

Ricky van Wolfswinkel had het vorig seizoen niet naar zijn zin in de Premier League.
Ricky van Wolfswinkel had het vorig seizoen niet naar zijn zin in de Premier League.

Hoewel Van Wolfswinkel nog een contract tot medio 2017 heeft op Carrow Road, lijkt een terugkeer geen optie. 'Het bevalt me niet hoe mijn laatste jaar in Engeland verliep. Ik denk niet dat het mijn carrière heeft vertraagd, maar het heeft me wel pijn gedaan. Ik kon niet al mijn kwaliteiten laten zien en elke week spelen, bovendien voetbalde het team niet goed.'

Van Persie
En dat terwijl hij van tevoren positieve verhalen had gehoord van collega's die al in de Premier League uitkwamen. 'Ik heb het met Robin van Persie gehad over Norwich, dat klopt. Hij zei dat het altijd lastig was om uit bij Norwich te spelen en dat het een goede aanhang en een mooi stadion heeft. Maar meer is het ook niet.'

Ondanks het positieve advies van zijn collega-spits kreeg Van Wolfswinkel voor het eerst in zijn carrière echt te maken met tegenslag. 'Dat zoiets is gebeurd is onvermijdelijk, maar ik ben er mentaal sterker door geworden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel dingen noodgedwongen anders ben gaan doen', aldus Van Wolfswinkel, die zijn loopbaan in Frankrijk weer op de rails hoopt te krijgen.

'Ik heb al op veel podia gestaan en in veel landen gespeeld, maar de sfeer is hier uitzonderlijk. En dat zeg ik niet omdat ik toevallig bij deze club voetbal. Dit zijn waarschijnlijk de beste fans voor wie ik tot nu toe heb mogen spelen.' Zondag hervat Van Wolfswinkel de Franse competitie met Saint-Étienne. De nummer zes van Frankrijk gaat dan op bezoek bij nummer vijf FC Nantes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.