Van Wolfswinkel blijft in Marseille met lege handen

Olympique Marseille heeft zich met een nipte zege op Saint-Etienne weer aan kop genesteld in Ligue 1. Ricky van Wolfswinkel kon als invaller het tij niet keren voor Les Verts (2-1).

Van Wolfswinkel mocht dan vorige week zijn eerste treffer in Franse dienst hebben gemaakt, in de topper tegen Olympique Marseille begon hij op de bank bij Saint-Etienne.  In de 64ste minuut kwam de spits dan toch binnen de lijnen om een dreigende nederlaag te voorkomen.

Maar het mocht niet baten. Van Wolfswinkel kon de schade niet repareren in de minuten die hem waren gegund. Olympique Marseille hield voldoende over van de marge die in de eerste helft was opgebouwd, met dank aan defensieve fouten van Saint-Etienne.

Want in Stade Vélodrome stelden de bezoekers alleen een treffer van Jonathan Brison tegenover de Marseille-goals van Giannelli Imbula en Dimitri Payet in de eerste helft. Door het resultaat in de Franse havenstad neemt Olympique de koppositie weer over van Girodins de Bordeaux, waar Saint-Etienne op de gedeelde vierde plaats staat met vijf punten achterstand.