Van Wolfswinkel na 1.468 minuten weer trefzeker

Voor Ricky van Wolfswinkel was er na ruim dertien maanden weer reden voor een lach. De spits van Saint-Etienne smaakte eindelijk weer het genoegen van het scoren.

In zijn zesde wedstrijd voor Saint-Etienne was het dan raak. Van Wolfswinkel opende met de 1-0 tegen Girondins de Bordeaux zijn rekening bij de Franse club. De spits rondde fraai af met zijn linkervoet na een voorzet van Franck Tabanou. Met de rake volley kwam voor de spits ook een einde aan 1.468 minuten zonder doelpunt.

Het genoegen van een treffer had Van Wolfswinkel voor het laatst gesmaakt op 17 augustus 2013, toen hij in zijn eerste optreden voor Norwich City direct scoorde. Maar na die goal tegen Everton bleef het stil rond de aanvaller, die afgelopen zomer op huurbasis zijn heil ging zoeken in de Ligue 1.

In Frankrijk heeft Van Wolfswinkel weer een schim laten zien van wat hij eerder in dienst van FC Utrecht en Sporting Lissabon was; een goalgetter. Want tegenover zijn eerste treffer voor Saint-Etienne stond dat hij zijn goede optreden had kunnen opluisteren met méér doelpunten.

Voor de zege was de ene goal van de Nederlander niet genoeg. Bordeaux kwam nog voor rust langszij en keerde dankzij de gelijkmaker van Tiago Ilori terug met een punt. Voor beide clubs was de 1-1 onvoldoende om zich naast Olympique Marseille aan kop van de Ligue 1 te nestelen.