Nederlanders productiever dan ooit in Europa League

Reacties

Liefst zeven verschillende Nederlanders waren donderdag trefzeker in de Europa League en dat is een record. Sinds de oprichting van de Europa League in de zomer van 2009 kwam dat niet eerder voor.

Nederlanders productiever dan ooit in Europa League

Aan de kant van PSV, dat met 3-2 won bij Panathinaikos, zorgden Memphis Depay, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum voor de doelpunten. Namens Feyenoord waren Karim El Ahmadi en Lex Immers trefzeker, maar alleen die laatste telt als Nederland doelpunt. De in Enschede geboren El Ahmadi komt namelijk uit voor Marokko.

Ook namens buitenlandse clubs wisten Nederlanders het doel te vinden donderdagavond. Vooral de in Canada geboren Jonathan de Guzman was op dreef: de middenvelder van Napoli scoorde drie keer tegen Young Boys. Ook Leroy George (FK Qarabag) en Ruud Vormer (Club Brugge) maakten een doelpunt.

Het vorige record werd gevestigd op 29 september 2011 toen zes Nederlanders scoorden. Ook destijds was De Jong trefzeker, destijds nog in het shirt van FC Twente. Nacer Barazite (Austria Wien), Wilfred Bouma (PSV), Ryan Donk (Club Brugge), Willem Janssen ( FC Twente) en Ricky van Wolfswinkel waren de overige doelpuntenmakers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.