Van Wolfswinkel draagt met twee goals bij aan bekerzege

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft zich bij Saint-Étienne opnieuw in positieve zin getoond. De 25-jarige spits, die door de Fransen gehuurd wordt van Norwich City, droeg met twee goals bij aan de plaatsing voor de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France. Al werd FC Tours (Ligue 2) in het uitduel pas na verlenging verslagen: 3-5.

Van Wolfswinkel draagt met twee goals bij aan bekerzege

Van Wolfswinkel leek in een tijdsbestek van drie minuten uit te groeien tot matchwinner bij de bezoekers. Met de 1-2 in de 71ste minuut en de 1-3 in de 73ste minuut zette Van Wolfswinkel zijn ploeg op een marge van twee goals. In de eerste helft betekende voor de hoofdrol van de Nederlander een eigen goal van Bayal Sall een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, die door Kévin Monnet-Paquet na ruim een uur werd weggepoetst.

Door goals van Youssef Adnane en Bryan Bergougnoux (hij benutte een strafschop à la Panenka) dwong Tours alsnog een verlenging af. Daarin maakten de Turk Mevlut Erding en nogmaals Monnet-Paquet het verschil. Christian Kouakou (Tours) haalde het einde niet, hij werd met twee gele kaarten weggestuurd vlak voordat de 3-4 van Erding viel. Die voorsprong gaf Saint-Étienne niet meer weg, waardoor de club van trainer Christophe Galtier zich bij de laatste zestien van het belangrijkste Franse bekertoernooi schaarde.

Voor Van Wolfswinkel is zijn dubbelslag wederom een blijk van goede vorm. In de Ligue 1 staat hij inmiddels op vijf treffers in negentien optredens en in zes Europa League-duels voegde hij daar één goal aan toe.

Vertrouwen
De 25-jarige spits heeft inmiddels volledig het vertrouwen van Galtier gewonnen, nadat hij in het begin van het seizoen met kleine blessures had moeten toekijken. 'Ik voel me helemaal op mijn plek bij Saint-Étienne', vertelde de voormalige spits van FC Utrecht en Vitesse onlangs aan VI. 'De Franse competitie is fysiek sterk, maar dat was ik ook gewend in de Portugal bij Sporting Lissabon. Op dat vlak zijn beide landen wel te vergelijken. Mijn voordeel hier is dat we met Saint-Étienne op een technische manier voetballen. Het positiespel is heel belangrijk en we spelen 4-3-3 met vleugelspitsen, en soms met een aanvallende middenvelder heel kort om mij heen. Dat is de speelstijl waarin ik me heel prettig voel. Het is lekker het vertrouwen weer te voelen en belangrijk te zijn voor de ploeg.'

Als het aan Van Wolfswinkel ligt, blijft hij langer in Frankrijk. 'Saint-Étienne heeft een optie tot koop bedongen, maar voorlopig richt ik me alleen op dit seizoen. Als we goed blijven presteren met Saint-Étienne, dan zie ik vervolgens wel wat mijn toekomst brengt. Het succes hier kan mij in elk geval niet lang genoeg duren', aldus de aanvaller, die zich zondag helemaal in de kijker kan spelen. Dan wacht de nummer vier immers een thuisduel met het sterrenensemble van Paris Saint-Germain, dat derde staat in de Franse competitie. Het verschil is slechts een puntje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.