Marseille wint en houdt Franse titelrace ongemeen spannend

Olympique Marseille heeft zondagavond ternauwernood het thuisduel met Guingamp in een zege omgezet: 2-1. Door de zege van de ploeg van Marcelo Bielsa blijft het ongemeen spannend in de Franse top.

Lang leek Marseille op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar late goals van Mario Lemina en André-Pierre Gignac (zijn dertiende in de competitie) zorgden ervoor dat koploper Olympique Lyon, dat zaterdag al met 0-2 won bij Lens, tot op een punt is genaderd. De treffers vielen in de 84ste en 89ste minuut.

In de blessuretijd kreeg Rod Fanni van Marseille ook nog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Uit een strafschop bepaalde Claudio Beauvue de eindstand: 2-1.

PSG
Eerder op de dag had titelverdediger Paris Saint-Germain, zij het met moeite, Évian TG al opzij gezet met 4-2. Omdat het Saint-Étienne van invaller Ricky van Wolfswinkel zondag bij Stade Rennes niet verder dan 0-0 kwam, is PSG een plaatsje gestegen naar de derde stek.

In de Ligue 1 behaalde Lyon tot op heden de meeste punten (45), gevolgd door Marseille (44), PSG (41) en Saint-Étienne (40). Monaco besluit in Frankrijk de topvijf met 36 punten uit 21 duels.

In de komende speelronde staat voor Van Wolfswinkel, die tijdens zijn 25 minuten durende invalbeurt ook de wedstrijd niet meer naar zijn hand kon zetten, de kraker tegen PSG op het programma.