Lacazette leidt Lyon naar koppositie van Ligue 1

Olympique Lyon heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Olympique Marseille en Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer Hubert Fournier pakte de koppositie in Ligue 1 na een 3-0 overwinning op Toulouse.

Alexandre Lacazette was, zoals eigenlijk al het hele seizoen, van onschatbare waarde aan de kant van Lyon. Na een klein kwartier opende de 23-jarige aanvaller de score door doelman Ali Ahamada in de korte hoek te verschalken. Het was alweer het achttiende doelpunt van Lacazette dit seizoen in twintig competitieduels.

En in de 27ste minuut was het opnieuw raak in Stade de Gerland, waar Lacazette de voorsprong verdubbelde. Drie minuten na rust was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van l'OL. Nabil Fekir maakte op aangeven van Abdelkader Ghezzal 3-0, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Door de overtuigende overwinning heeft Olympique Lyon nu 42 punten uit twintig duels, waarmee het Marseille en PSG - die deze speelronde verloren bij respectievelijk Montpellier (2-1) en SC Bastia (4-2) - op de ranglijst is gepasseerd. Het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel is nu derde met drie punten achterstand op Lyon.