PSG blameert zich bij Bastia na handsbal Van der Wiel

Paris Saint-Germain heeft verzuimd de koppositie in de Franse Ligue 1 te grijpen. Gregory van der Wiel vervulde een negatieve hoofdrol bij de 4-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Bastia. Het was de eerste wedstrijd van PSG sinds de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs.

Tijdens een terroristische aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo kwamen woensdag twaalf mensen om het leven. De twee daders werden vrijdag gedood nadat ze zich met een gijzelaar verschanst hadden in een drukkerij, terwijl elders in Parijs vijf doden vielen bij gijzelingsactie in een Joodse supermarkt.

Aanvankelijk leek er voor PSG na de hectische voorbereiding geen vuiltje aan de lucht op Corsica. De regerend landskampioen kon bij een zege op Bastia koploper worden, aangezien lijstaanvoerder Olympique Marseille vrijdag met 2-1 verloor bij Montpellier. Door doelpunten van Lucas Moura en Adrian Rabiot leek PSG al na twintig minuten op weg naar een simpele zege.

Toch ging het alsnog mis voor de ploeg van rechtsback Gregory van der Wiel, die daar zelf een aandeel in had. Hij veroorzaakte met een handsbal in de 32ste minuut namelijk een penalty, die door Ryad Boudebouz benut werd. Nog voor rust kwam Bastia zelfs op 2-2, door een treffer van François Modesto.

Dat de Franse degradatiekandidaat uiteindelijk zelfs won, was te danken aan een juweel van een doelpunt van Julian Palmieri. Na een afgesloten corner sloeg de Franse verdediger in de 56ste minuut toe met een geweldige volley. In de slotfase gooide Palmieri, die ontsnapte aan de aandacht van Thiago Silva en Van der Wiel, met zijn tweede doelpunt de wedstrijd in het slot: 4-2.

De achterstand van PSG op koploper Marseille blijft daardoor drie punten. Olympique Lyon, dat tweede staat met een punt meer dan PSG, kan zondag de leiding overnemen door te winnen van Toulouse.