Koppositie Marseille op de tocht na verrassend verlies

Olympique Marseille heeft op bezoek bij Montpellier een zeer dure misstap begaan. De koploper ging bij de middenmoter met 2-1 onderuit.

Kevin Berigaud hielp Montpellier in de eerste helft op voorsprong en Paul Lasne maakte er in de tweede helft zelfs 2-0 van. In de 68ste minuut kwam Marseille via Abdel Omrani nog terug tot 2-1, maar de ploeg van trainer Marcelo Bielsa (foto) verkeerde in slechte vorm en was zodoende niet in staat nog een adequaat slotoffensief op te zetten.

Door de nederlaag in de wedstrijd, die werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege de aanslag in Parijs, is de kans groot dat Marseille de koppositie dit weekend kwijtraakt. L'OM (41 punten) kan namelijk ingehaald worden door zowel Olympique Lyon (39 punten) als Paris Saint-Germain (38) punten.