Van Wolfswinkel wint met Saint-Étienne en passeert PSG

Ricky van Wolfswinkel heeft met Saint-Étienne goede zaken gedaan op de ranglijst dankzij een 2-1 zege bij Stade Reims.

Vlak voor rust kwam Saint-Étienne, waar basisspeler Van Wolfswinkel na 68 minuten gewisseld werd, op voorsprong dankzij een vrije trap van Yohan Mollo. Vlak na rust verdubbelde Romain Hamouma de marge voor de bezoekers.

Door een eigen doelpunt van invaller Renaud Cohade kwam Reims in de slotfase nog terug tot 1-2, maar mede door een rode kaart voor Antoine Conte (twee keer geel) bleef de gelijkmaker uit.

Saint-Étienne profiteert door de zege optimaal van de nederlagen van Olympique Marseille en Paris Saint-Germain. De ploeg van spits Van Wolfswinkel neemt de derde plaats over van PSG en nadert koploper Marseille tot op twee punten.