Minuut stilte, rouwbanden en volkslied in Lille

De inhaalwedstrijd in de Franse Ligue 1 van de veertiende speelronde van Lille tegen Evian TG (1-0) stond in het teken van de aanslag die woensdag werd gepleegd op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, waarbij twaalf doden te betreuren vielen.

Minuut stilte, rouwbanden en volkslied in Lille

Vanmiddag maakte Lille al bekend dat het de slachtoffers met een minuut stilte zou herdenken. Dat gebeurde dan ook in het Stade Pierre-Mauroy. Vervolgens zong de aanhang van de Noord-Franse club nog de Marseillaise, het volkslied van Frankrijk. De spelers droegen rouwbanden.

In de negentig minuten die daarop volgden scoorde alleen Adama Traoré. De negentienjarige Malinees bezorgde Lille met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de tweede zege in drie duels. In oktober en november had de nummer elf van Frankrijk geen enkel duel gewonnen.

Stilte
Lille komt komende zaterdag tegen Caen alweer in actie. Tijdens de twintigste speelronde van de Franse competitie zal nogmaals worden stilgestaan bij de tragedie die woensdag plaatsvond in Parijs. Voorafgaand aan alle duels in de Ligue 1 en 2 wordt een minuut stilte gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen