Opgeleefde Van Wolfswinkel matchwinner Saint-Étienne

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft zaterdagavond met zijn vijfde treffer van het seizoen de thuiswedstrijd van Saint-Étienne tegen SC Bastia beslist: 1-0. De 25-jarige spits begint steeds beter zijn draai te vinden in de Franse Ligue 1.

Opgeleefde Van Wolfswinkel matchwinner Saint-Étienne

Van Wolfswinkel was als speler van FC Utrecht en Sporting Lissabon goed voor tachtig treffers in 168 officiële duels. Sinds zijn transfer naar Norwich City van vorige jaar stokte de doelpuntenmachine van RvW echter: één treffer in 27 duels.

Op huurbasis bij Saint-Étienne leeft Van Wolfswinkel na een moeizame start weer helemaal op. De afgelopen vijf wedstrijden liet de tweevoudige international het net al drie keer bollen en ook zaterdag was het weer raak: uit een voorzet van Fabien Lemoine tikte hij van dichtbij binnen.

Mede dankzij de doelpunten van Van Wolfswinkel is Saint-Étienne in de Franse competitie alweer zeven wedstrijden op rij ongeslagen. De recordkampioen van Frankrijk (tien titels) doet met 32 punten en de voorlopig derde plaats daardoor volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.