Eindelijk zege Saint-Étienne op Lyon dankzij Van Wolfswinkel

Voor het eerst sinds 1994 was Saint-Étienne in eigen Stade Geoffroy-Guichard weer eens te sterk voor Olympique Lyon (3-0). Ricky van Wolfswinkel behoorde tot de doelpuntenmakers en is daarmee na Johnny Rep en Kees Rijvers de derde Nederlander die scoort in de Derby du Rhône.

Drie dagen nadat hij in de groepsfase van de Europa League trefzeker was tijdens het thuisduel met FK Qarabag, maakte Van Wolfswinkel (foto) tegen Lyon zijn derde competitietreffer van het seizoen. Op aangeven van Max Gradel tikte de ex-spits van Vitesse en FC Utrecht vijf minuten voor rust het tweede doelpunt van de avond binnen.

Gradel bereidde in de achttiende minuut ook al de openingstreffer van Moustapha Bayal Sall voor en dat was in meerdere opzichten een feestje waard, want beiden vierden zondag hun verjaardag. Renaud Cohade bepaalde in de 68ste minuut de eindstand op 3-0.

Door de overwinning heeft Saint-Étienne nog maar één punt achterstand op Olympique Lyon, dat de derde plaats bezet in de Ligue 1. Een positie die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League.