Van Weert geeft Excelsior weer hoop in bange dagen

Reacties

Tom van Weert heeft Excelsior een broodnodige zege bezorgd. Na liefst twaalf wedstrijden zonder overwinning werd op Woudestein NEC verslagen (2-0).

Van Weert geeft Excelsior weer hoop in bange dagen

Beide ploegen maken een mindere periode door in de Eredivisie. NEC kon desondanks bij winst de vierde plek grijpen, maar de laatste vier wedstrijden lukte het de Nijmeegse promovendus niet meer de volle buit te pakken. Excelsior won dus al twaalf duels niet meer, waardoor de Kralingers nu de zestiende plek bezetten.

Voorafgaand aan het duel verbloemde een indrukwekkende sfeeractie alle sportieve ellende bij de Rotterdammers, maar nadat de rookwolken van het vuurwerk waren opgetrokken werd het elftal van Fons Groenendijk toch weer snel geconfronteerd met de realiteit. NEC heerste in de eerste helft, met al meteen dreiging via Anthony Limbombe. De Belg schoot in de openingsfase voorlangs en later nog rakelings over. Alleen Joey Sleegers mikte gevaarlijk tussen de palen, maar Tom Muyters stond zijn mannetje.

De man die bij NEC al zo vaak het verschil maakte, deed dat ook na een klein kwartier. Christian Santos kreeg de bal erg beroerd ingespeeld van Todd Kane, waarna Excelsior de wegschietende bal oppikte en Van Weert ongehinderd kon opstomen. Uiteindelijk zorgde het been van de laat ingrijpende Wojciech Golla ervoor dat Brad Jones kansloos was op het afstandsschot van de Brabander (1-0).

Voorafgaand aan het duel organiseerden de supporters van Excelsior een indrukwekkende sfeeractie.
Voorafgaand aan het duel organiseerden de supporters van Excelsior een indrukwekkende sfeeractie.

Jones keepte namens de Nijmegenaren weer een uitstekende partij, wat hij vlak na rust bewees met een knappe redding op een pegel van Stanley Elbers. Ook Van Weert was gevaarlijk, maar kwam vrij voor de Australiër niet uit met zijn stappen. De twijfel sloeg een beetje toe bij de thuisclub, die ondanks een sterkere tweede helft in de laatste fase vooral zijn voorsprong niet uit handen wilde geven.

Bij NEC namen de frustraties toe, met name bij Santos. De Venezolaan was nog aanstichter van een klein opstootje, voordat Van Weert de thuisclub tien minuten voor tijd in veilige haven loodste. Op aangeven van Adil Auassar was hij iets eerder bij de bal dan Jones, omspeelde hij hem en duwde de bevrijdende 2-0 binnen. De eerste thuiszege sinds 3 oktober (1-0 tegen FC Utrecht) kwam daarna niet meer in gevaar.

Beide clubs moeten nu afwachten. Excelsior of het na deze speelronde weer gelijk in punten staat met nummer vijftien Willem II. En NEC of het na dit weekend nog in het linkerrijtje staat, al wordt in deze omstandigheden vaak vergeten dat de Nijmegenaren als promovendus aan een bijzonder sterk seizoen bezig zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.