Excelsior in dramatische vorm tegen NEC

● Excelsior verloor slechts één van de dertien thuisduels met NEC in de Eredivisie (W8, G4): de meeste recente ontmoeting in april 2012 (0-2).

● De Kralingers wonnen meer Eredivisie-wedstrijden van N.E.C. dan van elk ander team (11).

● Excelsior leed in de eerste 23 ontmoetingen met NEC op het hoogste niveau even veel nederlagen (4) als in de laatste vier.

● NEC won de laatste vier Eredivisie-duels met Excelsior zonder een tegentreffer; de Nijmegenaren wonnen nog nooit vijf opeenvolgende Eredivisie-duels met één specifieke tegenstander.

● Excelsior won de afgelopen twaalf competitiewedstrijden niet; in 1972/73 kwamen de Kralingers in één seizoen voor het laatst meer opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden niet tot winst.

● Excelsior scoorde in slechts twee van de laatste zeven competitieduels (3 doelpunten).

● Alfons Groenendijk won als trainer nog niet van NEC in de Eredivisie (G2, V2).

Christian Santos was dit seizoen bij de helft van alle NEC-treffers betrokken.

● Zeven van de laatste acht Eredivisie-doelpunten van NEC werden in de zestigste minuut of later gemaakt.

● NEC is de enige ploeg dit Eredivisie-seizoen die meer passes vanaf de eigen helft verstuurt (51%) dan op de helft van de tegenstander (49%).

● Christian Santos (13 goals, 1 assist) was dit seizoen bij vijftig procent van de 28 Eredivisie-goals van NEC betrokken; alleen Hakim Ziyech (62% bij FC Twente) was waardevoller voor zijn team.

Bron: Opta Sports